TOP 100 Cei mai doriti angajatori din Romania in 2023


Catalyst Solutions revine cu editia a 18-a a studiului Cei mai doriti angajatori, derulat in perioada decembrie 2022 - aprilie 2023. Cei 14.446 de respondenti au studii superioare in stiinte sociale, business, inginerie si IT&C. Alaturi de Topul 100 Cei mai doriti angajatori, realizat la nivel national, studiul cuprinde informatii despre comportamentul si asteptarile candidatilor pentru companiile din piata muncii actuala romaneasca. Studiul a fost lansat in cadrul conferintei de employer branding EBcon 2023, pe 11 mai.


Desfasurat timp de 18 ani consecutiv, studiul Cei mai doriti angajatori este, la momentul actual, cel mai cuprinzator instrument care masoara nivelul de atractivitate al angajatorilor la nivel national. Intrebarea „Care este topul primilor 5 angajatori pentru care iti doresti sa lucrezi?” primeste 14.446 de raspunsuri libere si neasistate. Participantii la studiu sunt, atat tineri la inceput de cariera, cat si profesionisti din Romania, din domeniile stiinte sociale, business, ingingerie si IT&C. Pe baza raspunsurilor oferite de ei, Catalyst Solutions lanseaza, in fiecare an, TOP 100 Cei mai doriti angajatori:





Comparand rezultatele cu cele din anul precedent, se remarca o constanta in alegerile candidatilor. Spre exemplu, pachetul salarial atractiv ramane pe prima pozitie in topul voturilor. Procentele sunt destul de similare si in ceea ce priveste celelalte criterii de selectie ale angajatorului. Stabilitatea locului de munca a fost aleasa anul acesta in proportie de 46%, in timp ce anul trecut, voturile s-au ridicat la 50%. Diferenta este minora, iar astfel se deduce faptul ca nevoile candidatilor din 2022 au ramas aceleasi si in 2023.  Datele de anul trecut privind cele mai importante criterii in alegerea angajatorului pot fi observate in imaginea de mai jos:





O intrebare care este adresata pentru prima oara respondentilor in cadrul studiului face referire la ceea ce inseamna pentru candidati flexibilitatea la job. Peste jumatate dintre ei (54,9%) inteleg printr-un program flexibil posibilitatea de a-si organiza task-urile intr-un interval orar ales, cu respectarea timpului de lucru prevazut in contractul de munca.



Datele colectate au fost prelucrate și organizate în funcție de interesele respondenților pentru anumite industrii, precum și de istoricul lor academic și profesional. Printre aceste industrii se numără: BusinessEngineeringIT&CRetailFMCGOutsourcing/BPO.
 

Aici pot fi accesate mai multe date din studiul Cei mai doriți angajatori din România în 2023 despre comportamentul candidatului pe piața muncii în 2023.
 

Cei interesați de mai multe informații pot trimite un e-mail la adresa: angajatori@catalyst.ro.


 

Va recomandam si:

DevTalks Romania celebreaza 10 ani de editii reusite pe 29-30 Mai la Romexpo, B1

ULTIMELE JOBURI